VELKOMMEN TIL DRAMMENDURO 25.-26 JUNI 2022

Drammenduro er både norgesmesterskap (NM) og en del av norgescupen (NC) i enduro i 2022. MEN vi er fortsatt et ritt for alle med Åpen klasse, Funduro og ungdomsklasser. Nytt i år er at vi har klasser for de yngre kidsa (10 og 11-12 år) og at det blir el-sykkelklasse i både Åpen klasse og Funduro.

NM er for de aktive klassene Junior, Senior og Master. Åpen klasse og Funduro er turritt. 

Drammenduro 2022 er fulltegnet! 

Det er ikke mulighet for å sette seg på venteliste, men det er åpent for at de som ikke kan benytte plassen sin kan selge den videre. Følg med i arrangementet på Facebook. Kjøp av plass gjøres HER. Les mer om hvordan du kjøper/selger HER

Drammenduro er et enduroritt som arrangeres av en ivrig gjeng fra sykkelgruppa i Aron sportsklubb. Vi arrangerte rittet for første gang i 2014, og deretter har vi holdt det gående fra 2017 til nå. Rittet showcaser det som gjør Drammensdalen unik som terrengsykkelparadis: lange nedkjøringer i bølgende terreng, svaberg, furutrær, raske flytstier, noen tekniske seksjoner og mye nydelig utsikt. Vår visjon er at du som rytter skal ha det gøy! Vi samarbeider tett med, og har Drammen skisenter som base.

PRAKTISK INFORMASJON 

KLASSER - Klasseinndelingen gjelder fra det året man fyller oppgitt nedre alder og det er ikke tillatt å melde seg på klasser med høyere aldersinndeling enn egen alder. 

 • 10 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 12 km og 450 høydemeter (etappe 3 er valgfri)

 • 11-12 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 12 km og 450 høydemeter 

 • 13/14 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 16 km og 700 høydemeter inkludert heis

 • 15/16 Gutt/Jente - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

 • NM - Junior/Senior/Master* Herrer/Kvinner (aktivt ritt**) - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • NM - Åpen klasse Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • NM - Åpen klasse El-sykkel Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • Funduro Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

 • Funduro El-sykkel Herrer/Kvinner 17 + (turritt***) - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

*Master er en valgfri klasse som betyr at rytter i denne aldersgruppen kan velge og stille i seniorklassen om de ønsker å konkurrere på høyeste nivå.

**Junior-, senior- og masterklassene er aktive klasser. Skal man stille i disse klassene må ha en utvidet lisens og det er ikke mulig å løse engangslisens. For å kunne løse utvidet lisens må man ha tilhørende gyldig klubbmedlemskap, da kan man delta i alle typer ritt. Lisensen inneholder også en utvidet forsikring. Les mer om lisens på NCF sine lisenssider.

***Turrittene vil ha rangerte resultatlister og symbolsk premiering.

Hva er forskjellen på full enduro (6 etapper) og Funduro/Elduro (4 etapper)?

Funduro/Elduro er for deg som er ukjent med enduro og har lyst til å teste dette uten å slite deg helt ut. Du vil få færre etapper, og snillere tekniske utfordringer. Full enduro er gjennomførbart for den jevne stisyklist. Ja, det er langt men du får god nok tid til transportetappene, og du vil komme i mål. Litt sliten selvsagt, men lykkelig.

PRISER - Startkontigenten inneholder tidtakingsbrikke, heis og muligens litt godt å gomle på underveis.

 • Ungdom (10, 11-12, 13-14 og 15-16): 350 kroner (+ ev. engangslisens).

 • Øvrige klasser: 550 kroner (+ ev. engangslisens).

PÅMELDING - Påmelding åpner onsdag 27. april kl. 18:00 her. Vær klar, det blir fort fullt.  

PARKERING – Ved ankomst i Drammen skisenter må dere følge instruksjoner fra parkeringsvakt og fylle opp innerste parkering først.

DEPOT – Det vil være et depotområde som passeres flere ganger under rittet. Det er kun lov til å ha mat og drikke i depot. Alt utstyr og verktøy/reservedeler (slanger, hjelm etc.) må medbringes under hele rittet. 

TRENING LØRDAG - I år er det et ritt med trening lørdag 25. juni. Selv om det er trening legger vi vekt på løyper hvor du har god visuell sikt, og god merking av trase. Det er ingen dropp/farlige områder hvor du ikke ser utgangen. Løyper og film av løyper legges ut fredag kveld. NB: Vi begynner merking av løyper TORSDAG kl. 10:00. Det er ikke lov med sniktrening (før løypene slippes) etter at vi har begynt merking.

 

PROGRAM SØNDAG - Tider kommer senere

 • Sekretariat åpner

 • Start transport full enduro (det gjennomføres ikke ryttermøte for full enduro, dere må lese alt materiell dere får i konvolutten ved registrering.

 • Ryttermøte og start transport for Funduro, Elduro og15-16.

 • Ryttermøte og start transport for 13-14.

 • Ryttermøte og start transport for 10 og 11-12.

 • Mål siste deltaker Funduro, Elduro, 10, 11-12, 13-14 og 15-16 (premieutdeling for disse klassene gjennomføres så raskt resultatene foreligger)

 • Mål siste deltaker full enduro (premieutdeling gjennomføres så raskt resultatene foreligger)

KONTAKT - Du kan kontakte oss på aronsykkel@gmail.com eller sende oss en melding på Facebook. 

REGLER

I lisensen er det en forsikring for både skade og ansvar, men husk at dette skal være gøy så sykle på egne premisser og ikke ta noen unødvendige sjanser. Mye av terrenget ligger langt unna farbare bilveier.

 

Det oppfordres på det sterkeste å ha med førstehjelpsutstyr og fulladet mobil.

 

Vi er fryktelig glad i disse stiene, så vær snill med dem. Vær også ekstra snill med turgåere og fotfolk. Klima mellom syklister og gående i området er bra, og det skal det fortsette å være!

 • Påmelding og betaling av startkontingent gjøres online og kan ikke refunderes

 • Samtlige deltakere må ha gyldig lisens (NCF) og skal fremlegge dette ved henting av startnummer. Dersom en ikke har helårslisens kan engangslisens løses i forbindelse med påmeldingen. 

 • Det er strengt forbudt å hive søppel/slanger/papir i naturen. 

 • Det skal tas hensyn til gående på grusveien “800-meteren” som sykles på flere transportetapper, senk farten!

 • Rytter skal bruke hjelm under rittet og denne skal være festet skikkelig. Det gjelder også ved sykling på transportetappene.

 • Ryttere skal følge merkinger og anvisninger satt av arrangør. Ryttere skal holde seg til stien, ikke kappe svinger eller ta snarveier som opplagt gir en tidsfordel. Bryter man merkebånd må man tilbake i løypa der man brøyt båndet. Bryter du et sperrebånd uten vilje så er det viktig at du stopper og knyter det sammen igjen, det er retingsanvisende for alle rytterne bak deg.

 • I enduro er man selvhjulpen. Man kan låne utstyr av medryttere, men ikke motta hjelp utenifra eller oppbevare ekstra utstyr i bilen sin. Man skal bruke samme sykkel under hele rittet. Arrangør kan tilby depot for oppbevaring av mat/drikke. Nærmere informasjon om dette vil bli gitt.

 • Det er ikke lov å bruke elektrisk terrengsykkel, unntatt de som er påmeldt el-sykkelklassen i Elduro (NY klasse i 2020)

 • Er du første syklist som ankommer en skade SKAL du stoppe og sikre stedet, ringe sanitet/rittleder dersom det er behov for det. Siden rittet er spredt utover et større geografisk område er det viktig at vi alle bidrar til alles sikkerhet. Du vil få en  idealtid basert på de andre etappene og dermed ikke tape noe særlig på å være kompis. Kanskje til og med tjene litt på det.

 • Ryttere kan gis tidsstraff eller diskvalifiseres dersom de ikke følger reglene.

RESULTATER

2021

Alle resultater

13-14 inkludert etappe 4 (valgfri etappe, ikke gjeldende i endelig resultat) 

2020

Full enduro

Funduro

15-16

13-14

2019

Alle resultater

2018

Alle resultater