top of page

VELKOMMEN TIL DRAMMENDURO 25.-26 JUNI 2022

Drammenduro er både norgesmesterskap (NM) og en del av norgescupen (NC) i enduro i 2022. MEN vi er fortsatt et ritt for alle med Åpen klasse, Funduro og ungdomsklasser. Nytt i år er at vi har klasser for de yngre kidsa (10 og 11-12 år) og at det blir el-sykkelklasse i både Åpen klasse og Funduro.

NM er for de aktive klassene Junior, Senior og Master. Åpen klasse og Funduro er turritt. 

Drammenduro 2022 er fulltegnet! Men du kan gjerne bidra som frivillig ;-) Klikk her for mer info... 

Drammenduro er et enduroritt som arrangeres av en ivrig gjeng fra sykkelgruppa i Aron sportsklubb. Vi arrangerte rittet for første gang i 2014, og deretter har vi holdt det gående fra 2017 til nå. Rittet showcaser det som gjør Drammensdalen unik som terrengsykkelparadis: lange nedkjøringer i bølgende terreng, svaberg, furutrær, raske flytstier, noen tekniske seksjoner og mye nydelig utsikt. Vår visjon er at du som rytter skal ha det gøy! Vi samarbeider tett med, og har Drammen skisenter som base.

PRAKTISK INFORMASJON 

KLASSER - Klasseinndelingen gjelder fra det året man fyller oppgitt nedre alder og det er ikke tillatt å melde seg på klasser med høyere aldersinndeling enn egen alder. 

 • 10 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 12 km og 450 høydemeter (etappe 3 er valgfri)

 • 11-12 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 12 km og 450 høydemeter 

 • 13/14 Gutt/Jente - 3 etapper, ca 16 km og 700 høydemeter inkludert heis

 • 15/16 Gutt/Jente - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

 • NM - Junior/Senior/Master* Herrer/Kvinner (aktivt ritt**) - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • NM - Åpen klasse Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • NM - Åpen klasse El-sykkel Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 6 etapper, ca 30 km og 1500 høydemeter inkludert heis

 • Funduro Herrer/Kvinner 17 + (turritt***)  - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

 • Funduro El-sykkel Herrer/Kvinner 17 + (turritt***) - 4 etapper, ca 20 km og 1000 høydemeter inkludert heis

*Master er en valgfri klasse som betyr at rytter i denne aldersgruppen kan velge og stille i seniorklassen om de ønsker å konkurrere på høyeste nivå.

**Junior-, senior- og masterklassene er aktive klasser. Skal man stille i disse klassene må ha en utvidet lisens og det er ikke mulig å løse engangslisens. For å kunne løse utvidet lisens må man ha tilhørende gyldig klubbmedlemskap, da kan man delta i alle typer ritt. Lisensen inneholder også en utvidet forsikring. Les mer om lisens på NCF sine lisenssider.

***Turrittene vil ha rangerte resultatlister og symbolsk premiering.

Hva er forskjellen på full enduro (6 etapper) og Funduro/Elduro (4 etapper)?

Funduro/Elduro er for deg som er ukjent med enduro og har lyst til å teste dette uten å slite deg helt ut. Du vil få færre etapper, og snillere tekniske utfordringer. Full enduro er gjennomførbart for den jevne stisyklist. Ja, det er langt men du får god nok tid til transportetappene, og du vil komme i mål. Litt sliten selvsagt, men lykkelig.

PRISER - Startkontigenten inneholder tidtakingsbrikke, heis og muligens litt godt å gomle på underveis.

 • Ungdom (10, 11-12, 13-14 og 15-16): 350 kroner (+ ev. engangslisens).

 • Øvrige klasser: 550 kroner (+ ev. engangslisens).

PÅMELDING/SALG/KJØP - Påmelding åpner onsdag 27. april kl. 18:00 her. Vær klar, det blir fort fullt.  

Dersom du ikke kan benytte plassen din kan du selge den videre innen torsdag 23.06 kl 23:59 (da må kjøper ha registrert overtakelse i EQ-timing). Legg gjerne ut en melding i arrangementet på Facebook. Kjøp av plass gjøres HER. Les mer om hvordan du kjøper/selger HER

HOLD DEG HJEMME TORSDAG OG FREDAG – Vi begynner merking av løyper torsdag kl. 10:00. Det er ikke lov med sniktrening i løypene etter at vi har begynt merking. Løyper legges ut fredag kveld.

PARKERING LØRDAG OG SØNDAG – Vi oppfordrer så mange som mulig å samkjøre da det foregår byggearbeider i Drammen skisenter og det er begrenset med parkeringsplasser. Ved ankomst må dere følge instruksjoner fra parkeringsvakt og fylle opp innerste parkering først. Det er IKKE anledning til å campe/sove i bilen på parkeringsplassen.

KOM OG TREN PÅ LØRDAG – I år er det et ritt med trening lørdag 25. juni. Selv om det er trening legger vi vekt på løyper hvor du har god visuell sikt, og god merking av trase. Det er ingen dropp/farlige områder hvor du ikke ser utgangen. 
Du må ha samme type sykkel på treningsdag og rittdag. Det er altså kun de som skal sykle i el-sykkelklasse på søndag som har lov til å bruke el-sykkel på trening. 
Heisen i Aron er åpen fra 10:00-16:00. Dere må kjøpe heiskort selv hvis dere vil benytte dere av heis på lørdag. 

 

PROGRAM SØNDAG 
•    07:00-09:30 Sekretariat åpent (alle må hente startnummer og tidtakingsbrikke søndag morgen, dette kan IKKE hentes på lørdag) 
•    08:30 Start transport full enduro (damene får kjøre først). Det gjennomføres ikke ryttermøte for full enduro, dere må lese alt materiell dere får i konvolutten ved registrering.
•    09:30 Ryttermøte og start transport for Funduro og 15-16. Gruppa vil ha med guide. 
•    10:30 Ryttermøte og start transport for 13-14. Gruppa vil ha med guide og alle skal sykle sammen til første etappe. 
•    10:40 Ryttermøte og start transport for 10 og 11-12. Gruppa vil ha med to guider og sykle sammen. 
•    Ca 14:00 Mål siste deltaker Funduro, Elduro,10, 11-12, 13-14 og 15-16 (premieutdeling for disse klassene gjennomføres så raskt resultatene foreligger)
•    Ca 15:30 Mål siste deltaker full enduro (premieutdeling gjennomføres så raskt resultatene foreligger)

 

DEPOT (gjelder KUN full enduro) – Det vil være et depotområde som passeres en gang under rittet. Det er KUN lov til å ha mat og drikke i depot. Alt utstyr og verktøy/reservedeler (slanger, hjelm etc.) må medbringes under hele rittet. 

KONTAKT - Du kan kontakte oss på aronsykkel@gmail.com eller sende oss en melding på Facebook. 

REGLER

I lisensen er det en forsikring for både skade og ansvar, men husk at dette skal være gøy så sykle på egne premisser og ikke ta noen unødvendige sjanser. Mye av terrenget ligger langt unna farbare bilveier.

 

Det oppfordres på det sterkeste å ha med førstehjelpsutstyr og fulladet mobil.

 

Vi er fryktelig glad i disse stiene, så vær snill med dem. Vær også ekstra snill med turgåere og fotfolk. Klima mellom syklister og gående i området er bra, og det skal det fortsette å være!

 • Påmelding og betaling av startkontingent gjøres online og kan ikke refunderes

 • Samtlige deltakere må ha gyldig lisens (NCF) og skal fremlegge dette ved henting av startnummer. Dersom en ikke har helårslisens kan engangslisens løses i forbindelse med påmeldingen. 

 • Det er strengt forbudt å hive søppel/slanger/papir i naturen. 

 • Det skal tas hensyn til gående på grusveien “800-meteren” som sykles på flere transportetapper, senk farten!

 • Rytter skal bruke hjelm under rittet og denne skal være festet skikkelig. Det gjelder også ved sykling på transportetappene.

 • Ryttere skal følge merkinger og anvisninger satt av arrangør. Ryttere skal holde seg til stien, ikke kappe svinger eller ta snarveier som opplagt gir en tidsfordel. Bryter man merkebånd må man tilbake i løypa der man brøyt båndet. Bryter du et sperrebånd uten vilje så er det viktig at du stopper og knyter det sammen igjen, det er retingsanvisende for alle rytterne bak deg.

 • I enduro er man selvhjulpen. Man kan låne utstyr av medryttere, men ikke motta hjelp utenifra eller oppbevare ekstra utstyr i bilen sin. Man skal bruke samme sykkel under hele rittet. Arrangør kan tilby depot for oppbevaring av mat/drikke. Nærmere informasjon om dette vil bli gitt.

 • Det er ikke lov å bruke elektrisk terrengsykkel, unntatt de som er påmeldt el-sykkelklassen i Elduro (NY klasse i 2020)

 • Er du første syklist som ankommer en skade SKAL du stoppe og sikre stedet, ringe sanitet/rittleder dersom det er behov for det. Siden rittet er spredt utover et større geografisk område er det viktig at vi alle bidrar til alles sikkerhet. Du vil få en  idealtid basert på de andre etappene og dermed ikke tape noe særlig på å være kompis. Kanskje til og med tjene litt på det.

 • Ryttere kan gis tidsstraff eller diskvalifiseres dersom de ikke følger reglene.

RESULTATER

2022

Alle resultater

10-12 år

2021

Alle resultater

13-14 inkludert etappe 4 (valgfri etappe, ikke gjeldende i endelig resultat) 

2020

Full enduro

Funduro

15-16

13-14

2019

Alle resultater

2018

Alle resultater

bottom of page