top of page

SKILEIK OG FUN

SESONGEN ER I GANG: Skileik og FUN har oppstart mandag 13. desember kl 18.00-19:30

Skileik er for alle barn (3-7 år) og arrangeres hver mandag (utenom skolens vinterferie) kl. 18:00 - 19:30

Oppmøte ved Aronbua - der hvor oppslagstavla til Aron Skiklubb står. Vi holder på ca. 1,5 timer i Shantyheisen. Husk på å registrere barna og be om å få vest (alle barn som er med på skileiken tar på seg vest).  Det vil være 4-5 voksne fra klubben som aktiviserer barna.

Vi satser på uformell, grunnleggende skiopplæring. Skileik er grunnsteinen for videre kjøring i gruppene freeski og snowboard og alpint. Vi vil ta med utøverne over til de andre gruppene når de har kommet til et nivå som er høyt nok for dette og de selv ønsker. 

Hvorfor skileik
Ekte leik er effektiv læring. I skileik skjer læringen i et spennende og utfordrende bevegelseseldorado, som stimulerer til gjentatte forsøk. Gjentagelsene er det som mer enn tusen ord bedrer balansegrunnlaget og derigjennom ferdigheten. I skileik læres ulike ferdigheter fordi det er bruk for dem. Spenningen er selve drivkraften i all barnelek. I skileik skal barna finne utfordringer som ligger akkurat på grensen av hva de tør. Barna skal selv velge hva de har lyst til å gjøre, og hvor vanskelig det skal være. Med skileik er det gøy å stå på ski.

Forutsetninger
Det er en forutsetning for å delta at man behersker skitrekket og kan klare å komme seg ned bakken med egen hjelp. Hvis man ikke klarer dette må foreldre/foresatte være med. Vi håper ellers at foreldre/foresatte er med i bakken, dette bidrar til økt trivsel.

For å delta på Skileik må man:

  • Ha betalt medlemskap i Aron SK (man kan prøve en trening eller to før man melder seg inn)

  • Bruke hjelm

  • Ha heiskort

  • Kunne ta heisen selv eller ved hjelp av foresatte

Se vår FACEBOOKGRUPPE for løpende informasjon! 

Bli med i vår facebook-gruppe: https://www.facebook.com/groups/506785666355130/ 

Meld deg inn i SPOND gruppen: https://group.spond.com/MNJKW

FUN

Fun er en rekruttgruppe for de som vil ha litt mer utfordringer (7-12 år) og har trening hver mandag og torsdag (utenom skolens vinterferie) kl. 18:00 - 19:30.

Oppmøte ved Aronbua - der hvor oppslagstavla til Aron Skiklubb står. Vi holder på ca. 1,5 timer i Skisenteret (alle bakkene).

Det vil være en egen trener fra klubben som aktiviserer barna.


Gruppen er tiltenkt de som ønsker utfordringer utover vanlig skileik. Treningene vil være varierte og vi gjestetrener hos både Alpint og Freeski og snowboard. Vi kjører også i skileikarenaen, rundt omkring i skisenteret eller i skogen! Det er hverken noen øvre eller nedre aldersgrense for å delta på treningen

For å delta på FUN må man:

  • Ha betalt medlemskap i Aron SK (man kan prøve en trening eller to før man melder seg inn)

  • Bruke hjelm

  • Ha heiskort

  • Kunne ta heisen selv eller ved hjelp av foresatte

bottom of page